понеділок, 30 січня 2017 12:29

Як правильно їздити на велосипеді взимку
5

Фото: Тарас Подолян

29 січня у Києві на Контрактову площу з'їхались велосипедисти на майстер-клас з їзди на ровері взимку. Це перший захід в Україні такого типу. За словами організаторів - Асоціації велосипедистів Києва, вони давно хотіли провести зимовий майстер-клас, адже багато любителів двоколісних бояться їздити взимку.

"Взимку кількість велопоїздок падає до 1 відсотка, адже пересуватися заметеними снігом дорогами чи льодом людям не хочеться. Ми вирішили зібрати цей захід, щоб розповісти, що на велосипеді можна повноцінно їздити і взимку", - каже Gazeta.ua інструктор Велошколи Дмитро Макагон.

Разом із ще одним інструктором - Романом Миргородським, велотренери розповіли кілька важливих нюансів про їзду на двоколісному зимою.

По-перше, що ширше колесо - то безпечніше їхати. Також бажано поставити гуму з шипами.

Взимку потрібно триматись подалі від великого транспорту на дорозі, бо він закриває велику частину дороги і в разі небезпеки, велосипедист не встигне загальмувати. До речі, взимку гальмівний шлях стає вдвічі довший, тому гальмувати потрібно ривками, а не одразу, і лише заднім колесом, щоб не занесло. Якщо велосипед залишається у вертикальному положенні, тоді можна вмикати і переднє гальмо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятник велосипеду поставили на в'їзді в райцентр

Взимку не бажано їздити по бруківці, мармуру, плитці, розділових смугах - вони стають слизькими і велосипедист ризикує впасти.

"Я їжджу на велосипеді і влітку, і взимку. Мене не лякає ожеледиця чи холод. Зимою потрібно бути просто уважнішим, збавляти швидкість. До того ж у мене стоїть хороший протектор. На велосипеді можна побачити навколо себе набагато більше цікавих епізодів, ніж за кермом, наприклад. Велосипед дає можливість подорожувати там, де не можна проїхати автомобілем. Я створюю сам собі певний маршрут, їду туди, де ще не був. За два тижні наїздив 200 кілометрів по Києву", - розповідає велосипедист Євгеній Десяк.

Серед українських міст, найпристосованіших до велосипедистів, вважають Київ, Вінницю і Львів.
Зараз ви читаєте новину «Як правильно їздити на велосипеді взимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути