вівторок, 18 червня 2013 11:20

Під Києвом почали продавати ділянки під приватні пляжі

У мережі з'явилися оголошення про продаж ділянок з приватними пляжами. Незважаючи на те, що, за законом, ближче ніж за 50-100 м від води будувати нічого не можна, власники запевняють: все законно.

"Якщо море розлилося так, що вже підходить до вашої землі, то ви можете цю прибережну територію оформити на себе. Ось у мене така історія: у мене була оформлена земля під городи, а Київське море взяло та й підійшло до них, так що тепер це мій пляж. Вирішив завезти піску, як у Франції, пірс встановити, елінг поставити, шезлонги, парасольки. У нас тут таких кілька людей. Я сам колишній чиновник, так що знаю, як треба ", - каже він.

За сотку у селі Ясногородка господар просить $ 6 тис.

Автор: Фото: pravo-kiev.com
 

"Будете під хорошим прикриттям сусідів. Тут тільки один дід ще з колишніх жителів залишився, але і йому скоро покупців знайдуть ".

На березі того ж Київського моря, в селі Козаровичі, теж пропонують купити ділянку з пляжем за $ 3,5 тис. за сотку.

"Протяжність пляжу 350 метрів. Все оформлено під городи, так що можете не турбуватися - це буде ваша територія. Місце райське. Тут, у самому селі, Олег Скрипка собі ділянку купив і будинок побудував. Дача Хрущова була. Тут віндсерфінгом можна займатися, на яхті виходити. Все є: дорога, газ, електрика", - розписував переваги продавець на ім'я Андрій.

Юристи кажуть, що продажі ділянок біля води можуть бути цілком законними.

Автор: Фото: pravo-kiev.com
 

"Те, що називають лазівками в законодавстві, часом може стати цілком законним. Наприклад, річка поміняла русло, і те, що вчора було вашою територією, стало прибережною зоною ", - говорить адвокат компанії" Ілляшев і партнери "Роман Марченко. А ось екологи панікують.

"Якщо будують на пляжі просто елінг - це ще нічого. А от коли починають зводити якісь будівлі, бетонувати береги, це змінює русло річок, вбиває рибу і птахів. Але ніхто ж не перевіряє, що будують на пляжі - можуть і гаражі, і вертолітні майданчики ", - каже директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

Зараз ви читаєте новину «Під Києвом почали продавати ділянки під приватні пляжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути