середа, 20 липня 2016 13:54

"Ніколи не знайдуть ні замовника, ні виконавця. Безсилля і печаль" - соцмережі про вбивство журналіста

"Ніколи не знайдуть ні замовника, ні виконавця. Безсилля і печаль" - соцмережі про вбивство журналіста
еспресо.tv

Вранці підірвали машину керівника "Української правди" Олени Притули. Від вибуху загинув відомий журналіст Павло Шеремет. У той час він їхав за кермом Subaru XV. У соцмережі бурхливо обговорюють вбивство журналіста і кажуть, повернулися 1990-ті, коли процвітав бандитизм.

"Попередньо. Спрацював безоболонковий саморобний вибуховий прилад, можливо дистанційний, або з затримкою. Попередньо, потужністю від 400 до 600 грам у тротиловому еквіваленті. Тривають оперативно-слідчі діі, працюють експерти, вибухотехніки. Відпрацьовують усі можливі версії цього жорстокого злочину", - пише у Facebook радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

"Зухвале вбивство Павла Шеремета у центрі Києва шляхом підриву вибуховим пристроєм автомобіля, у якому він перебував за кермом, - це цинічний злочин спрямований на дестабілізацію ситуації у державі. - Загиблий був відомим і популярним журналістом. МВС висловлює співчуття його рідним і близьким. Усі сили правоохоронних органів задіять для розкриття цього злочину" - написав у Facebook речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

"Мої щирі співчуття рідним. Сумна новина. Однією вільною людиною стало менше. Вічна пам'ять!" - виклав пост у Twitter співак Святослав Вакарчук.

"Журналіста зазвичай не вбивають ОТАК, щоб влаштувати "дестабілізацію" абощо. Так журналістів вбивають, коли журналіст дізнався Щось Важливе, але ще не встиг розповісти. Тому загибель Павла Шеремета - навряд чи 2000-й рік, але от надто схоже на першу половину 1990-х. Щирі співчуття всім рідним і близьким" - написав у Facebook Олександр Михельсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жертвою вибуху в Києві могла стати редактор "Української правди" - слідчі

"Убили журналіста Павла Шеремета. Слухав його вранці, був підписаний на його Twitter. Замовне вбивство журналіста - це взагалі морок з минулого, але у випадку з Павлом відчуваю ще й якусь особисту втрату. Не буду писати лицемірного "спочивай з миром", тому що впевнений, що ніколи не знайдуть ні замовника, ні виконавця. Безсилля і печаль" - пише Max Kolezznikov.

Під його дописом розгорілась дискусія.

"Здається, що хотіли завалити Притулу, а Паша виявився не в тому місці, не в той час. А може Притулі саме так натякнули?", - пишуть користувачі".

Відомо, що Павло Шеремет з Оленою Притулою жили у цивільному шлюбі.

Нагадаємо, сьогодні зранку внаслідок вибуху автівки у Києві загинув журналіст Павло Шеремет. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав вбивство спланованим. Припустив, що до цього причетні російські спецслужби. Поховають журналіста на батьківщині в Мінську. Слідчі розглядають три основні версії. Це журналістська діяльність, особиста неприязнь та вбивство, спрямоване на дестабілізацію ситуації в Україні з російським слідом.

Зараз ви читаєте новину «"Ніколи не знайдуть ні замовника, ні виконавця. Безсилля і печаль" - соцмережі про вбивство журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути