пʼятниця, 19 грудня 2014 11:00

Новорічна ніч у квартирі на Хрещатику обійдеться у 2 тисячі гривень
6

Квартиранти, які шукають квартиру до свят, просять ріелторів пропонувати оселі, де є уся необхідна техніка.
Фото: надані Оксаною Куриленко
Перевагу квартиранти віддають просторим кухням

Киянка Юлія Денисова подобово здає двокімнатну квартиру біля метро Політехнічний інстутут. Квартирантів на новорічну ніч знайшла ще у листопаді.

"Новий рік святкую у своїй квартирі на Нивках з друзями або батьками, - розповідає Юлія. – Квартирантів на новорічні свята завжди більше, ніж протягом зими. Оренда моєї квартири розписана з 31 грудня по 16 січня. На Різдво житиме подружжя з Канади. На Новий рік поселила компанію, яка вже святкувала у моїй квартирі день народження влітку".

За добу бере 600 грн з квартирантів. На Новий рік тариф піднімає майже удвічі.

"У квартирі є джакузі, простора кухня і дві роздільні кімнати, - говорить власниця. – Беру тисячу гривень за добу. На Новий рік доведеться зняти житло на 31 грудня і 1 січня. Квартиру здаю вже не перший рік. Порядних людей видно здалеку. Якщо підозрілі, не здам їм оселю ні за які гроші".

"У квартирі стоїть холодильник, пральна і посудомийна машини, є плазмовий телевізор, - каже киянка. – За техніку не хвилююся. Непомітно таку винести не зможуть. Я у гарних стосунках з сусідкою. Якщо квартиранти поводять себе надто голосно, вона мені телефонує, а я набираю їх. Не треба соромитися робити зауваження. Щоб перестрахуватися, беру під заставу ще тисячу гривень або паспорт винаймача".

Скільки можна заробити, до чого варто бути готовим, як довірити незнайомим людям своє житло на Новорічну ніч кореспондент Gazeta.ua поцікавився у столичного ріелтора Оксани Куриленко.

"Попит на оренду квартири у новорічну ніч є щороку. На це не впливає ні криза, ні війна. Люди як збиралися компаніями, так і продовжують збиратися. Якщо нема де накрити стіл, доведеться зняти житло, - говорить Куриленко. – Найпопулярніші однокімнатки, бо дешеві – по 400-500 гривень за добу. Столичні "двушки" і "трьошки" обійдуться у 1,5-2 тисячі гривень за день. Заселятися треба хоча б на два дні. Деякі власники навмисне шукають квартирантів з 31 грудня до 2 січня, щоб заробити більше".

Оренда квартири в центрі столиці обійдеться удвічі дорожче. Доба в однокімнатній квартирі біля метро Золоті ворота обійдеться в 1,2 тисячі гривень. Однокімнатку на Хрещатику здають за 1,5-2 тисячі на добу.

Зараз ви читаєте новину «Новорічна ніч у квартирі на Хрещатику обійдеться у 2 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути