середа, 16 травня 2012 14:52

"Нічна зміна під ліхтарями працює" - Андріївський відкриють за 10 днів
14

Фото: ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН

Реконструкцію Андріївського узвозу планують закінчити до 25 травня. Вирішили повністю замінити підземні комунікації, встановити зливові стоки, та поміняти бруківку.

Будинки на узвозі штукатурять та фарбують, на схилах косять траву. 

"На Андріївському раніше красиво було, а що буде — повної картини ще не бачу. Те, що три будинки зруйнували — то совісті у них немає. Але у медалі дві сторони: комунікації попрогнивали. До каналізаційної труби добралися — ногою в'їхав — вона і посипалася. Остання реконструкція була в районі Олімпіади-80. Нові "самостійники" нічого не робили, так що колись всі ці будинки злетіли б у повітря: газові труби деформовані. Зараз нові комунікації ставимо — років 50 простоять", - розповів Gazeta.ua 46-річний Ігор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість нетесаного каменю на Андріївському кладуть гранітні блоки

Він викладає бруківку на Андріївському узвозі. 

"Реконструкцію планують закінчити до Дня Києва. В принципі, за два тижні реально. Тут же і вночі будівництво гонять — нічна зміна під ліхтарями працює".

Мешканці впевнені, що колишній вигляд Андріївського — в минулому. Замість художників його окупують продавці сувенірів.

"Реконструкція, напевно, була потрібна: комунікації попрогнивали. Але той Андріївський вже не повернеться, залишиться лише декорація. Щоб камінь у бруківці став таким же круглим, як був — потрібні сотні років. І потім, художників тут вже не буде. Майстерні вже виселили. Нібито їм збудують якийсь центр, виділять місце. А сюди прийдуть якісь торгаші — кітч туристам продавати. Будинки на Андріївському зараз припомадили — але це  "потьомкінська дєрєвня".  Їх просто пофарбували. Добре, що проклали нові комунікації. Тут під час зливи  страшно — зверху тече ріка. Кругляки з бруківки вивертало", - говорить 59-річний Ігор Славинський, актор та режисер Київського академічного драмтеатру на Подолі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Андріївському узвозі хочуть знести ще 2 будинки

Вистави у театрі зараз не  проходять, але театр працює: колектив готує нові постановки. 

"Дай Бог, щоб вони цю нову бруківку зробили, і не пустили знову ці "Камази" і взагалі машини. Бо за місяць бруківку розіб`ють. Треба, щоб це була вулиця тільки для пішоходів, для продавців. Тут нагорі вже ставили стовпчики на дорозі, щоб усілякі джипи не їздили. Але їх розібрали та їздили далі!", - додає ще одна співробітниця театру.

Зараз ви читаєте новину «"Нічна зміна під ліхтарями працює" - Андріївський відкриють за 10 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути