середа, 16 листопада 2011 17:08

Над схилами Дніпра у Києві нависла "будівельна" загроза

Над схилами Дніпра у Києві нависла "будівельна" загроза

Новий Генеральний план Києва до 2025 року передбачає забудову схилів Дніпра вздовж всього Набережного шосе - від мосту імені Патона до Поштової площі.

Про це у коментарі Gazeta.ua повідомив голова постiйної комiсiї з питань культури та туризму Київради, бютівець Олександр Бригинець.

"На цьому шматку території було заборонено будівництво, він був визнаний зеленою зоною. Зараз у новому Генплані пропонується надати право для його забудови", - наголосив депутат.

За його словами, у плані не вказано, якими спорудами буде забудована вказана територія.

"Думаю, що це будуть ресторани, готелі, магазини, офіси - нежитлові споруди. Усі ці "революційні дії" - ремонтні роботи, які зараз ведуться на Набережній - це вже підготовка до великої забудови Набережної. Якщо над нею збудують трьох-чотирьох-п'ятиповерхові будинки, то частина унікальних схилів просто зникне", - упевнений Бригинець.

Він нагадав, що голова КМДА Олександр Попов говорив про те, що новий Генплан Києва має бути прийнятий до Нового року.

"Але виходячи з реалій, можна сказати, що цього року цього зроблено не буде. Звісно, формально його можуть прийняти хоч завтра - зберуть позачергову сесію Київради, дадуть вказівку депутатській більшості і та проголосує. Проте не прийнята ще стратегія розвитку міста. Її проект передбачає будівництво великої кількості музеїв і театрів, а у проекті Генплану передбачається реконструкція лише одного культурного закладу. Існують дуже великі розбіжності між цими двома документами, тому їх ще між собою узгоджувати і узгоджувати", - наголосив Бригинець.

"З точки зору передвиборної тактики, спроба в'їхати у Київ і помахати шашкою, розповідаючи казки навколо стратегії та Генплану міста, не вийшла. Тому допускаю, що влада буде тягнути з прийняттям останнього документу", - резюмував голова постiйної комiсiї з питань культури та туризму Київради.

Зараз ви читаєте новину «Над схилами Дніпра у Києві нависла "будівельна" загроза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути