пʼятниця, 16 вересня 2016 12:22

На урочисті заходи до 75-ї річниці трагедії у Бабиному Яру приїдутьпрезиденти Ізраїлю та Німеччини

 

До 75-х роковин трагічних подій у Бабиному Яру у столичних школах, музеях та інших закладах культури відбудеться низка заходів із вшанування пам'яті загиблих. Ключовою подією стане відкриття 29 вересня оновленого після масштабного ремонту Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр". Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час відкриття виставки "Бабин Яр – пам'ять на тлі історії".

"Заходи, що проходять до 75-их роковин трагедії у Бабиному Яру, зокрема і ця виставка, є критерієм ставлення нашого суспільства до своєї історії, а отже – майбутнього. Ми повинні докласти всіх зусиль, щоб пам'ять про ті скорботні часи завжди була в серцях прийдешніх поколінь та назавжди лишилася в минулому й не повторилася в майбутньому", – зазначила заступник голови КМДА.

За її словами, довгий час знакове для киян та світової спільноти місце – заповідний комплекс у Бабиному Яру – не могли привести до належного стану. Однак, вже 29 вересня після масштабних ремонтних робіт на урочисті заходи до історико-меморіального заповідника завітають представники світової спільноти, зокрема президенти Ізраїлю та Німеччини, лідери світових міжнародних і єврейських організацій.

"У заповіднику було здійснено багато робіт із благоустрою території: облаштовано доріжки та галявини, встановлено освітлення й системи поливу газонів. У пам'ять про людей, котрі загинули та котрі рятували євреїв, наражаючись на небезпеку, споруджено дві алеї: "Алею Мучеників" та "Алею Праведників", – розповіла заступник голови КМДА.

Виставка "Бабин Яр – пам'ять на тлі історії" триватиме з 15 вересня до 27 листопада.

Експозиція складається з двох смислових та візуальних шарів: історія Бабиного Яру – від складання багатоконфесійного некрополя, через Голокост, нацистський терор, радянське знищення пам'яті про Яр і до нинішніх спроб увічнити усіх його жертв. А також проекти меморіального парку, що включатиме територію Бабиного Яру, прилеглих кладовищ, інші пам'ятні об'єкти навколо них (за результатами Міжнародного архітектурного конкурсу "Бабин Яр – Дорогожицький некрополь").

Зараз ви читаєте новину «На урочисті заходи до 75-ї річниці трагедії у Бабиному Яру приїдутьпрезиденти Ізраїлю та Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути