понеділок, 28 квітня 2014 22:48

На похорон вбитого в Слов'янську Юри Поправки політики не прийшли
32

Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні в селі Морозівка Київської області поховали студента КПІ Юрія Поправку, якого узяли в полон та катували сепаратисти в Слов'янську.

Тіло замученого терористами Юрка його мама пізнала по фото 25 квітня. Про те, що її син мертвий, по словах Ярослави Юріївни Поправки, вона дізналася 2 днями раніше. По телефону сина її про це повідомили самі вбивці. Після упізнання ще добу тривали переговори про можливість поховання. Посередником виступила місцева міліція, яка у Слов'янську в повному складі присягнула на вірність "Донецькій республіці".

Приїхати в Слов'янськ за тілом родичам не дозволили. Доставкою тіла займалися ті, хто, ймовірно, має причетність до злочину. Працівники Слов'янської міліції потурбувалися про труну та костюм для покійного за умови, що їм компенсують витрати.

За заявою сепаратистів з "Донецької республіки", Юра був в числі представників "Правого сектору", які обстріляли блок-пост в селі Билбасовка (під Слов'янськом) в ніч на Великдень.

Те, що Юрко мав якесь відношення до "Правого сектора", не викликає сумніву і у його рідних. Друзі не знають до якої саме патріотичної організації належав Юрко, та чи належав.

- Юрій не був мирним мітингувальником. Він зі зброєю в руках захищав нашу Вітчизну. Цей молодий хлопець без особливих спецназівських навичок не побоявся, поїхав і проголосив особісту війну окупантам. І пішов на смерть, - каже його товариш, який просить його не називати.

- У мене немає інформації про те, чи був Юрій чи ні в якій-небудь регіональній організації ПС. Міг бути, а міг і не бути. У акціях у нас я його не бачив. Як він потрапив в Слов'янськ мені не відомо. У СНУ і Патріота, незважаючи на зв'язки з нами, є своя власна лінія. Як інформаційна, так і поведінкова. Щиро тужимо за загиблим, - прокоментував для Gazeta.ua Борислав Береза, представник "Правого сектору".

Товариші Юрка, які разом з ним здійснювали рейд в Слов'янськ причетність до ПС заперечують. За їх словами, зіткнення сталося випадково і мало місце 16 квітня, а не 20, як стверджують російські ЗМІ. Двом товаришам Юрка, які разом з ним були в Слов'янську, вдалося добратися додому, а троє, включаючи Юрка, опинилися в полоні.

Як стало відомо сьогодні, в тій же річці Торець в Слов'янському районі виловили тіло ще одного невідомого чоловіка приблизно 25 років. Цю людину катували так само як і Юрка Поправку - на тілі різані поранення черевної порожнини, тіло так само було без одягу, а на спині знаходився рюкзак з піском. Передбачається, що це ще один полонений з числа товаришів загиблого Поправки.

11 вересня Юрію мало виповнитися 19 років. Він вчився в КПІ та працював. Політики і представники органів влади на похорони не прийшли. Вони так само не виразили співчуття сім'ї патріота. Гроші на похорони збирали звичайні люди. Сім'я живе дуже скромно і буде вдячна за допомогу.

№ картки - 5168 7572 3146 3599 в Приватбанку матері Ярослави Юріївни Поправки - допомога родині загиблого студента 2-го курсу юридичного факультету Київського політехнічного університету Юрія Поправки.

 

Зараз ви читаєте новину «На похорон вбитого в Слов'янську Юри Поправки політики не прийшли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути