середа, 22 травня 2013 16:09

Київрада дозволила "приховану приватизацію" 8 столичних кінотеатрів

Київрада дозволила "приховану приватизацію" 8 столичних кінотеатрів
Фото: mapia.ua

Депутати Київради реорганізували 8 кінотеатрів у комунальну власність територіальної громади міста та приєднали їх до комунального підприємства "Київкінофільм". За це рішення проголосувало 72 депутати.

Згідно з рішенням Київміськадміністрації, буде створена спеціальна комісія, яка здійснить організаційно-правові заходи та затвердить передавальні акти. У документі стверджується також, що рішення дозволить оптимізувати роботу комунальних підприємств культури і сприятиме більш ефективному користуванню комунального майна територіальної громади міста.

"Наприклад кінотеатр "Київська Русь", приміщення якого - кілька тисяч кв.метрів - знаходиться 15 років в аренді і платить всього 2 тисячі доларів за неї. Кінотеатр вже доведений до повного занепаду. Це ганьба, такого не може бути", — говорить із трибуни Віктор Корж, заступник голови КМДА.

У кулуарах Віктор Корж пояснив, що директори кінотеатрів уклали копійчані договори аренди, які не відображають вартість уставних фондів. Через них місто не дорахувалось близько 3, 5 млн грн. Збитки не обумовлені неефективністю закладу, а свідомим заниженням арендної плати, переконаний він.

"Рішеннями судів деякі директори попризначали себе пожиттєво на цій посаді. Це ж абсурд. Громадянам все одно в якому юридичному статусі знаходяться кінотеатри. Їм важливо отримати доступну послугу за прийнятною ціною. Ми приймаємо це рішення для притоку інвестицій", - зауважив він.

Заступник голови КМДА запевнив, що перепрофілювання цих закладів неможливе.

"Сьогодні це питання навіть не розглядається. Всі працюючі кінотеатри будуть працювати. Щодо непрацюючих ми будемо колегіально приймати рішення", - додав він.

Фракція "Удар" охрестила це рішення як приховану приватизацію.

"8 кінотеатрів злили у великий колгосп. Більшість просто не виживуть. Це такі як "Росія" та кінотеатр ім. Шевченка. Ідея цього рішення — об'єднати всі кінотеатри, зробити єдиний менеджмент і керівництво, яке буде укладати єдині договори. Деякі приміщення найближчим часом ми можемо не побачити", — заявив деп від партії "Удар" Андрій Странніков.

Зараз ви читаєте новину «Київрада дозволила "приховану приватизацію" 8 столичних кінотеатрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути