понеділок, 24 серпня 2015 15:04

Як українські військові марширували Хрещатиком

Як українські військові марширували Хрещатиком

Сьогодні в Україні відзначають 24-річницю незалежності. У центрі Києва, на Майдані Незалежності пройшов військовий марш за участі Збройних сил України, Національної гвардії та МВС.

Через підвищені міри безпеки центр міста перекрили. До місця проведення параду пускали тільки через металошукачі. Через це частина глядачів спізнилась до початку. І якщо на вході на майдан зі сторони Європейської площі та вулиці Михайлівській люди стояли у черзі. То до рамок металошукачів зі сторони вулиць Хрещатик та Прорізна черга була хаотична, що спричинило тисняву.

Парад розпочався о 10:00 ранку з залпів гармат. Військовим частинам були вручені бойові прапори та знамена. Також зі словом виступив президент України Петро Порошенко.

"Не треба оголошувати походи на Київ або навпаки - заклики до переможного маршу на Москву, Спроби зірвати прийняття змін до Конституції або поховати Мінські угоди, включаючи вимогу їх денонсації. Врешті-решт, сіяння паніки, розчарування і депресії, "все пропало". Не пропало, дорогі мої, але буде значно складніше, якщо вести безвідповідальну політику, якщо думати тільки про те, як сподобатися замість того, щоб рятувати людей і країну від смертельної небезпеки", - заявив президент.

Після виступу головнокомандувача пройшла хвилина мовчання в пам'ять про загиблих за незалежність України. Далі майданом рушили парадні розрахунки.

О 11:30 майдан Незалежності та вулицю Хрещатик відкрили для руху пішоходів. Люди кинулись активно фотографувались з військовими, дарували їм квіти.

"Це наша ініціатива. Просто воїни мають зрозуміти, що вони потрібні і за ними вся країна, - каже киянка Юлія.

Ввечері на майдані Незалежності має відбутись святковий концерт. Салюти пускати цього року не планують.

Після урочистого підняття державного прапора та виконання гімну міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак прийняв рапорт командувача Маршу Незалежності – командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенанта Анатолія Пушнякова та здійснив об'їзд вишикуваних підрозділів.

Після цього глава держави Петро Порошенко дав старт Маршу Незалежності на відзначення 24-ої річниці Незалежності України.

Зараз ви читаєте новину «Як українські військові марширували Хрещатиком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути