понеділок, 26 грудня 2016 15:14

Чим замінити немодні дощик та золото на ялинці

Чим замінити немодні дощик та золото на ялинці
Фото: pinterest.com

Іграшки з дерева та прозорого скла - найбільше популярні цього року у новорічно-різдвяних декораціях вітрин магазинів та домівок. Поганим смаком вважається вішати дощик та прикраси з золота.

Про це Gazeta.ua розповідає дизайнер Тетяна Вербецька.

"Новорічне декорування та інтер'єр завжди пов'язані з казками та мультиками. І останні два роки люди полюбляють деталі з Лускунчика. У Європі в вітринах чимало декорацій, які дуже пов'язані з Лускунчиком, вирізними дерев'яними іграшками. В Україні це не сильно поширена казка, але цьогоріч і сюди прийшла тенденція застосовувати вирізані з дерева, з фанери іграшки. Коників, козликів з цієї казки", - каже Тетяна.

Прикраси з фанери виготовляють у вигляді іграшок, які можна побачити у Лускунчику - коників, дзвіночків, ангелів. Їх вішають на ялинки та обставляють приміщення. Чим більша кімната чи зал - тим більші фігури можна використовувати.

"Ми на днях декорували Укрпошту. Вирізали з фонери сім'ю оленів. І іграшки теж дерев'яні. Зробили американський стиль, бо хотіли осучаснитися і відійти від Діда Мороза, піти в бік чогось середнього між Санта-Клаусом і Святим Миколаєм. Ми їм костюм шили середній між Санта-Клаусом і Миколаєм. І робили їм інтер'єр в американському стилі, срібно-червоний, але з українськими дерев'яними іграшками. Там були козлики вирізані фанерні, коники фанерні, пташечки. Справжні, дерев'яні, як випалювали колись. Вони так само вирізані. Ріжуться або фрезером або лазером. Цей лазер обпікає його по контуру, і вони навіть підтемнюються. Виглядають, ніби обпалені. Але не надто ними завішано - дуже багато іграшок не модно", - розповідає Вербецька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не спалити хату на свята - поради рятувальника

З минулорічних декорацій у цей сезон прийшли прикраси з білим кольором.

"Минулого року у нас був популярним американський стиль. Прикрашали біло-червоним, квіти Віфлеємські зірки всюди ставили. Цього року білий залишився. І його доповнюють іншим кольором. Або зеленим, або кольором між бірюзовим і голубизною. Минулого року був марсала модний. Кожного року один новий колір іде в тенденції одягу, і так само у святкові декорації. Біло-срібні іграшки залишились, і їх завжди доповнюють якимось кольором", - говорить дизайнер.

Прикрашають інтер'єри іграшками зі скла. З малюнками білого кольору, а також фарбовані.

"Зараз почали повертатися назад скляні іграшки. Зі скла зроблені. Справжні, нормальні іграшки. Не пластикові. А розбавлені, нормальні. У них колір більш глибший і матовіший. Навіть якщо вони глянцеві. Пластмаса від скла відрізняється по вигляду", - розповідає Тетяна.

Дурним смаком цієї зими вважається прикрашання дощиком та золотом. Декорування має виглядати просто та зі смаком.

"Від золота взагалі останнім часом відмовляються. Максимум - це срібло. Золото - це більше такий "пшонко-стайл", пафос. Дощиків теж взагалі немає. Срібні кулі скляні. При чому, вони матові зазвичай", - каже дизайнер.

Зараз ви читаєте новину «Чим замінити немодні дощик та золото на ялинці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути