середа, 20 січня 2016 14:36

Володимир В'ятрович прочитає лекцію про "таблоїдизацію" історії

Володимир В'ятрович прочитає лекцію про "таблоїдизацію" історії

У рамках львівської сесії проекту "Відкрита школа історії", 24 січня історик Володимир В'ятрович прочитає лекцію "Таблоїдизація історії: роль медіа у висвітленні польсько-української війни 1942-47 років".

За словами лектора "В інформаційну епоху уявлення і про сучасність, і про минуле визначають насамперед засоби масової інформації".

Поступово ЗМІ стають головним інструментом формування історичних знань для більшості громадян, каже дослідник, водночас уточнюючи, що "така роль ЗМІ не завжди є позитивною".

На лекції підніматимуться питання, що відбувається, коли журналісти беруться за важкі та багатозначні історичні теми? Як історикам, що пропонують складні та масштабні пояснення, конкурувати із короткими медійними меседжами?

"Таблоїдизація" історії відбувається коли не історичні дослідження формують повідомлення ЗМІ, а через них – суспільні уявлення, а навпаки – медійні меседжі починають формувати історіографічні концепції.

Інформація, яку отримають слухачі, допоможе орієнтуватися в тих історичних темах, що сьогодні стають об'єктом маніпулювання під час інформаційної війни та політичних дискусій.

Початок о 14.00 в приміщенні Інституту народознавства НАН України (Львів, пр. Свободи, 15)

Зараз ви читаєте новину «Володимир В'ятрович прочитає лекцію про "таблоїдизацію" історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути