вівторок, 21 жовтня 2014 16:05

Вчені з'ясували, як жили прості люди у стародавній державі Урарту

Автор: Hurriyet Daily News
  Розкопані будинки жителів міста Ван
Розкопані будинки жителів міста Ван

Під час розкопок, які тривають вже п'ять років, були виявлені артефакти різних епох: моделі колісниць, яким 3 тисячі років, рідкісний посуд XV і XVI століть, переносне вогнище, яке використовували близько 5 тисяч років тому і прикраси віком в 2,7 тисячі років. Цього року найбільш важливими знахідками, за словами археологів, стали бронзові фібули, глиняна табличка та будинки городян.

За свідченнями археологів, архітектура розкопаних будинків показує, що вони належали людям, які займалися задоволенням потреб царедворців, що жили в цитаделі.

Про це ж свідчить і табличка, яка розповідає про торгівлю. У ній говориться про продукти, які відправлялися з поселення. Ймовірно, місце її знаходження було будинком якогось чиновника.

Дослідження проводяться під керівництвом Еркана Коньяра, доцента Центру історії та археології регіону Ван при Стамбульському університеті.

Нагадаємо, Урарту - держава, що існувала в Передній Азії в IX-VI ст. до н. е. В період свого розквіту вона охоплювало все Вірменське нагір'я. У Вані знаходилася столиця держави.

Автор: Hurriyet Daily News
  Глиняна табличка з Вана
Глиняна табличка з Вана
Зараз ви читаєте новину «Вчені з'ясували, як жили прості люди у стародавній державі Урарту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути