пʼятниця, 04 березня 2016 15:30

У Віфлеємі виявили таємничу ікону

У Віфлеємі виявили таємничу ікону

Рідкісна ікона із срібла і дорогоцінних каменів була виявлена ​​два місяці тому в Храмі Різдва Христового у Віфлеємі. Експерти стверджують, що знахідка має "величезну релігійну та історичну цінність".

Знахідку зробили робочі, які проводили в церкві реставраційні роботи після того, як будівля постраждала від підземних вод. Ікону виявили під час першого етапу її реставрації, повідомляє The Daily Mail.

До цього часу справжнє зображення артефакту ніде не публікували, оскільки експерти намагаються зрозуміти її справжню релігійну та історичну цінність. Відомо лише, що вона виготовлена ​​з міді, срібла й інкрустована дорогоцінним камінням і черепашками.

За словами Зіяда аль-Бандака, палестинського радника президента у справах християн, в інтерв'ю інформаційному агентству Маан, ікона була виявлена ​​поряд з вікном під шаром штукатурки два місяці тому. Він зазначив, що в даний час вона вже пройшла реставрацію, але ще не готова для публічного відкриття.

Храм Різдва Христового у Віфлеємі був побудований в IV столітті над гротом, де за переказами Діва Марія народила Ісуса. Поточний проект реконструкції, який тривав два роки за участю палестинських і міжнародних експертів, є найбільшим в цій церкві за останні 600 років. Його вартість оцінюється майже в $ 8 млн.

Зараз ви читаєте новину «У Віфлеємі виявили таємничу ікону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути