середа, 22 червня 2016 11:35

У Південній Кореї знайшли жінку з дивним черепом

У Південній Кореї знайшли жінку з дивним черепом

Південнокорейські археологи під час розкопок стародавньої могили в районі міста Кенджу, на території колишнього королівства Силла, виявили жіночий череп видовженої форми.

Вік черепа становить від 1 до 2 тис. років. Вчені не можуть з'ясувати, чому він має таку химерну форму. Дослідники припускають, що череп витягнувся не через фізичний вплив, а внаслідок невідомої хвороби. Передає РИА VistaNews.

Вуглеводневий аналіз показав, що жінка харчувалася винятково їжею рослинного походження і була вегетаріанкою. Це може бути пов'язано з тим, що жінка була буддисткою і відмовилася від їжі тваринного походження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналогів в світі немає - 45 років тому знайшли скіфську Пектораль

Цікаво, що аналіз ДНК показав, що на Землі досі живуть нащадки цієї людини з минулого. За словами автора дослідження Ен Джі Ву, ширина черепа становить 80% від його довжини. Якщо раніше при подібних знахідках вчені вважали, що орган був схильний до фізичного впливу, то тепер вони впевнені, що люди з такою формою голови дійсно раніше жили на Землі.

Нагадуємо, що в провулку Фортечний, що в Івано-Франківську, знайдено брукування нижче позначки самого провулку на 4,5 м.

Зараз ви читаєте новину «У Південній Кореї знайшли жінку з дивним черепом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути