субота, 22 листопада 2014 17:24

У столичному архіві презентують виставку про Майдан

У столичному архіві презентують виставку про Майдан

26 листопада о 12 годині у Центральному державному архіві громадських об'єднань України відбудеться відкриття документальної виставки "Майдан. Простір гідності, свободи і єднання". Виставка приурочена до 10-ї річниці Помаранчевої революції та річниці Революції гідності.

У рамках заходу планується передання на державне зберігання до архіву документів учасників Революції гідності – авторських фотографій активіста Майдану В. Зінченка, а також матеріалів, накопичених студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка в рамках проекту "Архів студентського Майдану". Зазначені документи стануть важливим джерелом дослідження складних процесів українського державотворення.

Основу запропонованої виставки складають документи з фонду Помаранчевої революції, що зберігаються в ЦДАГО України, а також матеріали, зібрані працівниками архіву під час протестних акцій у листопаді-лютому 2013-2014 року.

Заслуговують на увагу відвідувачів виставки листівки та наліпки, які дають уявлення про організацію наметового життя протестуючих: розселення, харчування, забезпечення інформацією, проведення культурних заходів тощо.

Особливий інтерес викликають вірші та карикатури учасників Революції гідності, що являються своєрідним способом виявлення громадянського протесту.

Виставка експонуватиметься в читальному залі Центрального державного архіву громадських об'єднань України з 10.00 до 17.00 за адресою вул. Кутузова, 8, а також частина переданих до архіву документів представлена на веб-сайті ЦДАГО України.

Зараз ви читаєте новину «У столичному архіві презентують виставку про Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути