четвер, 10 березня 2016 16:00

У США знайшли затонулий пароплав часів війни між Північчю і Півднем

У США знайшли затонулий пароплав часів війни між Північчю і Півднем

Американські археологи виявили недалеко від берегів острова Оук в штаті Північна Кароліна затонуле судно часів громадянської війни між Північчю і Півднем. Вчені припускають, що це був один з пароплавів, що проривався через блокаду портів південців, влаштовану мешканцями півночі. Про знахідку повідомляється в прес-релізі департаменту природних і культурних ресурсів Північної Кароліни.

Протягом останніх двох років вчені проводять історичні, картографічні та археологічні дослідження, щоб краще вивчити морські зміцнення форту Фішер в Північній Кароліні. Форт Фішер знаходиться в гирлі річки Кейп Фіар і під час громадянської війни захищав Вілмінгтон, один з найважливіших портів конфедератів.

Вчені виявили пароплав під час гідролокаційних досліджень морського дна. Він знаходиться в 43,5 кілометрах від порту Вілмінгтон в гирлі річки Кейп Фіар. За словами археологів, це перше судно часів громадянської війни, знайдене в Північній Кароліні за останні десятиліття.

Археологи припускають, що знайшли один з трьох затонулих кораблів, які проривалися через блокаду близько Уілмінгтона. У цьому районі затонули три пароплава південців - Агнес. І. Фрай, Спанкі і Джорджіане Маккой.

На самому початку громадянської війни північні штати (Союз) встановили блокаду узбережжя південних штатів, закривши порти для іноземних кораблів. Блокада була серйозним ударом для південців, так як промисловість в південних штатах була розвинена слабо, і армія Конфедерації південних штатів залежала від поставок промислових товарів і військового спорядження з Європи. Через блокаду проривалися лише нечисленні швидкохідні пароплави, які базувалися в портах європейських колоній на Карибських островах. Ночами вони проходили повз кораблів сіверян, доставляли вантажі в порти жителів півдня і забирали бавовну та іншу сировину, призначені для експорту в Європу.

Зараз ви читаєте новину «У США знайшли затонулий пароплав часів війни між Північчю і Півднем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути