пʼятниця, 31 липня 2015 15:02

В США знайшли корабель, що затонув 300 років тому

В США знайшли корабель, що затонув 300 років тому
Фото: news.gazeta.kz

Сім'я Шміттів з американського штату Флорида місяць тому під час занурення знайшла уламки британського корабля, яке затонуло в 1715 році.

Скарб був виявлений дайверами ще в червні, і спочатку вони вирішили нікому про це не розповідати, однак незабаром бажання розповісти світу про унікальну знахідку взяло гору. Також один з дайверів опублікував відео, на якому зафіксовано, як він дістає з купи гнилих дощок золоті монети.

Корабель, який виявили дайвери, в 1715 році прямував з Куби до Іспанії. В результаті шторму, судно, на борту якого знаходилися серед іншого й коштовності іспанської королеви, затонуло. Разом з цим кораблем на дно відправилися ще 11 вантажних суден. Більшість з них до цих пір не знайдено.

За словами пірнальників, скарб був знайдений на глибині 1,5 метра. Всього на борту затонулого корабля були знайдені понад 50 золотих монет, товстий золотий ланцюг і так звана королівська монета, спеціально зроблена для іспанського монарха Філіпа V. За оцінками експертів, її вартість сьогодні становить близько 500 тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «В США знайшли корабель, що затонув 300 років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути