четвер, 30 квітня 2015 16:53

У пам'ять про загиблих у Другій світовій війні українцям пропонують "висадити" мак

Напередодні Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом розпочав роботу сайт "Поле пам'яті". Про це повідомляє Інститут національної пам'яті.

Сайт дає можливість кожному вшанувати пам'ять родича або близьку людину, якої торкнулася Друга світова війна. На ньому можна "висадити" червоний мак з іменем та інформацією про людину, яка загинула на війні, брала участь у бойових діях, працювала в тилу або пережила окупацію. Також можна поділитися інформацією про людину через соціальні мережі.

Автор: УІНЦ
 

Війна торкнулась практично кожної української родини. Загинули близько 4 млн військових та більше 5 млн мирних мешканців, ще 2 млн людей було вивезено на примусові роботи до Третього Рейху. Було зруйновано 28,7 тис. населених пунктів, мільйони людей залишилися без даху над головою.

Нагадаємо, червоний мак – це традиційний для України символ скорботи. Мак оспівується у народних думах, як символ пролитої козацької крові. Водночас мак – це прийнята в Європі емблема пам'яті жертв Першої та Другої світових війн. Саме тому цю квітку було обрано для вшанування пам'яті українців, які загинули під час Другої світової війни.

Зараз ви читаєте новину «У пам'ять про загиблих у Другій світовій війні українцям пропонують "висадити" мак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути