четвер, 22 травня 2014 10:10

У Китаї побудовано перше спеціалізоване судно для підводних археологічних робіт
1

Китай
Фото: huabei.net.cn

У Китаї з'явилося перше спеціалізоване судно для підводних археологічних робіт. Воно зійшло зі стапеля в місті Чунцин і нині проходить випробування.

Відносно невелике судно, водотоннажністю до 960 тонн, побудоване чунцинською компанією суднобудівельної промисловості "Дунфен", яке входить в Китайську корпорацію судноплавства по Янцзи.

Довжина плавзасобу - 56 м, ширина - 10,8 м, розрахункове осідання - 2,6 м, кількість місць - 30. Судно рухається за рахунок електродвигунів, які здатні працювати 30 днів без зарядки. Корабель здатний витримати штормовий вітер силою до 8 балів, повідомляє ІА "Сіньхуа".

Як стало відомо, при підводних археологічних роботах судно залишатиметься на поверхні води, а археологи спускатимуться до потрібного місця за допомогою занурюючого механізму.

З 1980-х років минулого століття в Китаї нестримно розвивалася підводна археологія. Але упродовж усіх цих років через відсутність спеціалізованих судів археологам доводилося брати в оренду риболовні судна.

Очікують, що після Чунцина випробування судна продовжаться в Шанхаї, після їх завершення корабель відправиться на роботу до островів Сиша в Південно-китайському морі.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї побудовано перше спеціалізоване судно для підводних археологічних робіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути