середа, 09 вересня 2015 12:07

У Кенії археологи-любителі шукатимуть давніх людей

У Кенії археологи-любителі шукатимуть давніх людей
Фото: scientificrussia.ru

Під час Британського фестивалю науки, який відкрився 8 вересня в Бредфорді, оголошено про початок програми Fossilfinder, яка дозволить всім бажаючим допомагати археологами, які працюють в Кенії.

В інтернеті буде викладено мільйон фотографій, зроблених в басейні знаменитого Кенійського озера Туркана. Саме тут Річард Лікі, один з членів знаменитої родини археологів, в 1972 році знайшов череп Homo habilis, одного з найдавніших первісних людей, вік якого оцінюється від 2 до 1,4 мільйонів років. У 1984 році він же виявив тут скелет Турканского хлопчика, вік якого очевидно, - 1, 6 мільйонів років. Тут же поблизу вчені знаходили в різний час більше 20 особин австралопітеків, залишки кеніантропа, а також найдавніші на сьогоднішній день знаряддя, вік яких - близько 3, 3 мільйонів років.

Ясно, що околиці озера Туркана - одне з найбільш багатообіцяючих місць в світі для дослідників первісних людей. Однак територія, на якій можуть бути виявлені стародавні люди або їхні знаряддя, дуже велика, і тому археологи з Бредфордського університету на чолі з Ендрю Вілсоном (Andrew Wilson) вирішили звернутися до допомоги любителів археології.

Організатори програми обіцяють тим, хто знайде кістки стародавніх гомінідів, можливість взяти участь в обговоренні імені для цієї знахідки. А вони, як сказав доктор Еванс, зможуть отримати 3D-копію своєї знахідки.

Зараз ви читаєте новину «У Кенії археологи-любителі шукатимуть давніх людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути