пʼятниця, 11 березня 2016 15:30

У Грузії знайшли ємність зі святою водою, що не зіпсувалася за 1300 років

У Грузії знайшли ємність зі святою водою, що не зіпсувалася за 1300 років

У закритому протягом тридцяти століть храмовому квеврі (великому глиняному глечику, вкопаному в землю) археологи виявили кришталевої чистоти святу воду. Вага квеврі - приблизно 1 тонна. Пише Kvirispalitra.

Освячена у VIII ст., а, може, й раніше, ця вода була виявлена ​​у квеврі на території зруйнованого храму в місті Кварелі (Кахетія). Сам квеврі датований V-VIII ст. Розкопки проводилися в храмі V ст., на правому березі річки Дуруджі, в городищі, званому місцевими жителями Долочопі, що належить до пізньоантичного - ранньосередньовічного періоду історії Грузії.

Повідомляється, що це - єдине у світі місце, де на внутрішній території храму була виявлена ​​свята вода, якій понад кілька століть.

За словами керівника експедиції національного музею Грузії, професора Нодара Бахтадзе, у центральній частині базиліки V ст., в сухому ґрунті, виявлено ​​повністю захищений від зовнішніх впливів глиняний посуд.

Вага квеврі - приблизно тонна. Зруйновані після навали арабів у VIII ст. стіни храму природним чином законсервували квеврі. Освячена вода в цій ємності зберегла всі свої корисні властивості, що підтверджено лабораторним аналізом. За цією не настільки давно виявленою, освяченою далекими предками водою, вже який день приходять духовні особи і парафіяни з навколишніх церков і монастирів.

Зараз ви читаєте новину «У Грузії знайшли ємність зі святою водою, що не зіпсувалася за 1300 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути