пʼятниця, 30 жовтня 2015 13:32

У Греції археологи знайшли 22 затонулі кораблі

Біля грецького архіпелагу Фурне-Корстон підводні археологи знайшли 22 затонулих античних кораблі. Вік найстарішого з них - понад 2500 років.

Автор: Livescience.com
 

Жителі маленьких островів архіпелагу, що промишляють в основному риболовлею, раніше багато разів помічали купи стародавніх гончарних виробів на дні морському. М минулого місяця води дослідили професіонали - фахівцями Морського фонду RPM, який базується в США.

У перший день експедиції водолази знайшли остов корабля пізньоримського періоду - уламки лежали на мілководді і були вкриті водоростями. На п'ятий день дослідники знайшли залишки дев'яти кораблів, наступного дня - ще шести. Загалом до кінця 13-денної експедиції були знайдені 22 кораблі. Жоден з цих затонулих кораблів не був описаний в науковій літературі раніше.

Вік найдавнішого зі знайдених кораблів - близько 2500 років, археологи відносять його до архаїчного періоду історії Греції (480-700 роки до н. е.). "Найновіший" належить до періоду пізнього Середньовіччя (XVI століття). Більшість знахідок датується пізньоримським часом. Кораблі лежали на різній глибині - від 55 до 3 м. При цьому було досліджено лише 44 км², або 5% від узбережжя архіпелагу.

Зараз ви читаєте новину «У Греції археологи знайшли 22 затонулі кораблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути