понеділок, 09 лютого 2015 14:48

В Англії вчені знайшли майстерню, де виготовляли шахи

В Англії вчені знайшли майстерню, де виготовляли шахи
Заготовки шахових фігур

Під час розкопок у Нортгемптоні, Англія, вчені знайшли заготовки для виготовлення шахових фігур. Докладні результати розкопок були опубліковані на сайті Музею лондонської археології (MOLA).

Археологи MOLA проводили розкопки в Нортгемптоні на Енджел-стріт, де скоро буде побудована нова будівля міської ради. Тут знайдено сліди людської діяльності ще з XII столітті. Нортгемптон відігравав важливу роль у середньовічній Англії. У XII-XIII століттях тут знаходився королівський замок, тут проходив суд над архієпископом Кентерберійським Томасом Беккетом. Завдяки археологічним розкопкам стало зрозуміло, що Нортгемптон був великим містом з багатим і бурхливим життям. Раніше археологи знайшли піч для випікання хліба, залишки лляної матерії і прекрасний шматок мармуру, залишки пивоварні.

Знайдені нині заготовки для шахових фігур цікаві насамперед своєю незавершеністю. Шахи в XII столітті були дуже популярні в Англії, і археологи часто знаходять фігури і шахові дошки, іноді химерно прикрашені. Той факт, що в Нортгемптоні були знайдені незакінчені фігури з оленячого рогу - очевидно, це мали бути король і слон - говорить про те, що тут діяла майстерня з виробництва шахів.

Зараз ви читаєте новину «В Англії вчені знайшли майстерню, де виготовляли шахи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути