середа, 22 липня 2015 14:15

В Англії знайшли фрагмент Корану, якому понад 1300 років

Дослідники з університету Бірмінгема повідомляють, що їм вдалося знайти фрагменти Корану, вік яких становить 1370 років. Про це свідчать дані радіовуглецевого аналізу, пише "BBC".

Автор: BBC
 

Нерозпізнаний рукопис понад століття пролежав у бібліотеці університету. Він заходився разом з іншими документами близькосхідного походження. Його відкрив один з аспірантів, який проводив дослідження в бібліотеці університету. Манускрипт зацікавив його і він вирішив віднести його на радіовуглецевий аналіз.

Працівниця спеціальних фондів бібліотеки Сюзен Воррал стверджує, що вона не підозрювала, що документ може бути таким давнім.

За даними аналізу, текст був написаний на шкірі вівці чи козла у проміжку між 568 та 645 роками.

"За даними мусульманської традиції, Мухаммад отримав одкровення, яке лягло в основу Корану, у проміжку між 610 та 632 роками," - говорить професор Девід Томас. На його думку, автор манускрипту міг бути сучасником пророка. "Ця людина можливо була знайома з пророком або слухала його проповіді".

Нагадаємо, що повністю Коран був сформований у 650 році. На думку професора Вейлі, манускрипт був написаний за життя перших трьох халіфів. Він входив у колекцію Мінгана, яка складалася з 3 тисяч документів. Її зібрав іракський історик і священник Альфонс Мінгана у 1920-х роках.

Зараз ви читаєте новину «В Англії знайшли фрагмент Корану, якому понад 1300 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути