субота, 10 травня 2014 10:00

В Англії археологи під час розкопок в церкві виявили скелети вагітної жінки і трьох чоловіків
6

Фото: old.archeo-news.ru

В ході археологічних розкопок, що проходили на території церкви Усіх Святих міста Йорка, Англія, були виявлені 700-річні скелети вагітної жінки і трьох чоловіків. Під час археологічних розкопок в каплиці Леді, розташованій в церкві Усіх Святих, археологи наштовхнулися на шокуючу знахідку: гробницю з останками вагітної жінки і трьох чоловіків.

Як тільки дослідники витягнули з грунту кістки, хіміки узяли проби і визначили, що люди були похоронені в XIII столітті.

За словами археологів, поховані в південній стороні церкви чоловіки були неначе недбало звалені в могилу один на одного, мабуть, щоб звільнити місце для подальших поховань. Жінка ж, знайдена з кістками мертвого плоду, була похоронена окремо в північній стороні собору.

"Ми почали розкопки з метою відновити каплицю Леді і краще зрозуміти, як вона виглядала і функціонувала багато віків тому, - повідомив доктор Роберт Ричардс. - Звичайно, виявлення людських останків стало для нас великим сюпризом. Такого ми не чекали - наштовхнутися під час розкопок на велику гробницю. Після проведеного хіміками аналізу і вивчення скелетів, ми повернули останки на місце, щоб їх могли побачити зацікавлені нашими знахідками відвідувачі".

Окрім кісток археологи також виявили фрагменти кераміки і нанесені на надгробок зображення у вигляді пелюсток. Дослідники вважають, що така маркировка була свого роду талісманом, що приносить удачу і відганяє злих духів.

Своїми міркуваннями поділилася декан кафедри археології в Університеті Манчестера, доктор Мелані Джайлс: "Так, у нас є деякі припущення. Ми вважаємо, що на надгробку був висічений солярний символ, який є знаком регенерації і відродження. Поховані в церкві люди знаходилися недалеко від найпрестижнішого місця - вівтаря, так що, можливо у них був дуже високий соціальний статус".

А ось доктор Роберт Річардс дотримується іншої точки зору: він заявив, що поховання, мабуть, ознаменувало кінець сімейної лінії. "Незважаючи на усі висунені нами теорії, точні обставини загибелі і поховання вагітної жінки і трьох чоловіків, швидше за все, залишаться таємницею", - додав він.

 

Зараз ви читаєте новину «В Англії археологи під час розкопок в церкві виявили скелети вагітної жінки і трьох чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути