четвер, 04 грудня 2014 12:17

В Амфіполісі археологи знайшли монети із зображенням Олександра Македонського

В Амфіполісі археологи знайшли монети із зображенням Олександра Македонського
Монета з профілем Олександра Македонського

Під час розкопок гробниці у Амфіполісі археологи знайшли монети із зображенням Олександра Македонського. Про знахідку повідомила керівник експедиції Катерина Перістері.

На її думку, монети датуються ІІ ст. до н.е. і відносяться до періоду правління останніх македонських царів. У цьому ж похованні археологи знайшли величезну кількість кераміки IV століття до н.е.

Хоча розкопки ще тривають, археологи вже зараз намагаються здогадатися, хто був похований в Амфіполісі. Археолог Ліна Мендоні говорить: "Кістки були знайдені як всередині поховальної камери, так і за її межами. Череп знаходився на певній відстані від решти скелету. Як і нижня щелепа. Нижні кінцівки та ребра лежали в ямі недоторканими, однак тазові кістки сильно роздроблені. Тому дуже важко визначити, хто був похований у цій гробниці."

Вчені планують дослідити людські рештки та написи на мармурових плитах за допомогою рентгенівських променів, проте процес дослідженні ще не почався.

Як уже відомо, грецький уряд вирішив відкрити поховання для громадськості. На думку вчених, гробниця чула частково розграбована у римський час, однак потім запечатана знову.

Зараз ви читаєте новину «В Амфіполісі археологи знайшли монети із зображенням Олександра Македонського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути