вівторок, 07 липня 2015 15:17

В Африці відновили унікальний комплекс ХІІІ століття

В Африці відновили унікальний комплекс ХІІІ століття
Бібліотеки Тімбукту. Фото: artukraine.com.ua.

До кінця липня завершиться реставрація 14 мавзолеїв комплексу Тімбукту, що на півночі африканської Республіки Малі. Про це повідомили на 39-й сесії Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, що триватиме до 8 липня в Боні (Німеччина).

Три роки тому терористичні групи ісламістів зруйнували поховання мусульманських святих і давні бібліотеки Тімбукту. В 2012 р. вони окупували північну частину республіки в результаті військового перевороту.

"В часи, коли культурна спадщина піддається нападу терористичних груп, реставрація Тімбукту дає підстави для оптимізму", – впевнена голова Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Марія Бьомер. "Тімбукту – символ країни, яка оновлюється і знаходить у собі нові сили. Це найкраща відповідь, яку ми можемо дати екстремістам, та чудова історія успіху для міжнародної спільноти", – повідомляє Альфредо Перес Армінан, асистент організації з питань культури.

Комплекс Тімбукту зведено в ХІІІ столітті. Він складається з 16 мавзолеїв, які за кількістю похованих називають "містом 333 святих".

Зараз ви читаєте новину «В Африці відновили унікальний комплекс ХІІІ століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути