понеділок, 25 лютого 2013 10:58

У музеї Брежнєва показуватимуть його ліжко

У музеї Брежнєва показуватимуть його ліжко
Фото: oblgazeta.ru

У Дніпродзержинську збираються відкрити музей-квартиру земляка, колишнього генерального секретаря ЦК КПРС Леоніда Брежнєва, повідомляє ВВС.

Як повідомляє прес-служба міськради, новий музей буде розташовано у двокімнатній квартирі в будинку на проспекті Пеліна, 40, де колись мешкала родина Брежнєвих.

Сьогоднішні жителі квартири не є родичами покійного генсека, але старше покоління цієї сім'ї підтримувало дружні зв'язки з Брежнєвими.

Востаннє генсек був тут наприкінці 1970-х років.

У міськраді стверджують, що останнім часом до будинку на проспекті Пеліна приходить багато туристів, які хочуть подивитися на "родинне гніздо" Леоніда Ілліча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хрущов був свободнєй. А Сталін – то уголовная лічность"

Нинішніх жителів квартири міська влада вмовила переїхати в інше рівноцінне житло, і тепер вирішується питання про купівлю владою історичного об'єкту.

"В цій квартирі довго жила мати Брежнєва, а сам Леонід Ілліч останнього разу навідався сюди наприкінці 70-х років і сфотографувався з сусідами. В будинку й досі живуть люди, які добре пам'ятають Брежнєвих", - розповіла ВВС Україна начальник відділу культури і туризму Дніпродзержинської міськради Ніна Стрілець.

За її словами, в музеї-квартирі відтворять обстановку минулих років.

Багато експонатів зберігається в міському історичному музеї, де існує спеціальна брежнєвська експозиція. Тут є особисті речі, документи, фотографії, а також численні подарунки генсеку, якими поділилася Росія.

З "автентичних" меблів Брежнєвих в одній з місцевих родин збереглося залізне ліжко, на якому колись спав майбутній керівник Радянського Союзу.

У Дніпродзержинській міськраді повідомляють, що в 2010 році було розроблено нові туристичні схеми і маршрути, які включають в себе і відвідання місць, пов'язаних з генсеком партії.

У центрі Дніпродзержинська досі стоїть бронзове погруддя покійного вождя КПРС, встановлене ще за його життя.

Брежнєв очолював Компартію Радянського Союзу від 1966 до своєї смерті в 1982 році.

Зараз ви читаєте новину «У музеї Брежнєва показуватимуть його ліжко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути