понеділок, 22 липня 2013 14:49

Минає 25 років з дня проведення першого конкурсу краси в СРСР
22

Фото: Фото: istpravda.ru
Цінували також і дотепність - фіналістки конкурсу краси «Московська красуня-88" відповідають на запитання сатирика Михайла Задорнова

25 років тому в СРСР відбувся перший офіційний конкурс краси "Московська красуня - 1988". Дивлячись на фотографії тих років, помітний різкий контраст із сьогоднішніми подібними заходами - у далеких 80-х учасниці намагалися підкорити журі своїми природними формами.

"Ідея такого конкурсу виникла минулого року, - писав  журнал "Огонек". - Перебудова дозволила кожній звичайній людині, кожній красивій жінці або тій, яка вважає себе красивою, прийти і показати себе. Відбори проходили в адміністрації парку культури імені Горького. Черга, яка з'явилася від метро "Парк культури" до будівлі адміністрації, стала символом змін у суспільстві, які саме зароджувалися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 1928-му шніцель і бешемель перейменували по-пролетарськи

Переможницею конкурсу стала випускниця однієї з московських шкіл Маша Калініна.

Пізніше організатор цього конкурсу Марина Паруснікова зізналася, що перемогу Маша здобула не зовсім справедливо: "Коли у фіналі залишилося шість конкурсанток, ми зрозуміли, що навіть не подивилися їхні паспорти. Зазирнулии... Оксана Фандера не мала московської прописки, вона тоді тільки приїхала з Одеси підкорювати столицю. Значить, зробити її "Московської красунею" зі зрозумілих причин ми не могли. Іра Суворова виявилася заміжня і з дитиною. Пішли дивитися далі: Лена Дурнєва... Нерозумно, звичайно, але уявіть, як звучить: перша "Московська красуня" Олена Дурнєва. Поміняти їй прізвище за один день - нереально. Залишалася ще Лена Передреева. Вона була надзвичайно хороша, але у неї був такий образ... жінки-вамп, який ніяк не відповідав поставленому нам згори завданню вибрати просту російську дівчину з народу. Таким собі Юрієм Гагаріним і стала Маша Калініна - красива дівчина з російським ім'ям і прізвищем".

Зараз ви читаєте новину «Минає 25 років з дня проведення першого конкурсу краси в СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути