середа, 06 лютого 2013 10:56

Перуанські археологи знайшли могилу ката 14 століття

Автор: Фото: cybersecurity.ru
 

Археологи говорять, що на території сучасного Перу було знайдено поховання 14 століття, яке належить знатній людині своєї епохи. Дослідники стверджують, що їм вдалося виявити поховання стародавнього ката. Усередині поховання є масивні плити і церемоніальні ножі, які використовувалися самим катом для людських жертвоприношень. За словами науковців, поховання відноситься до місць, де проживали інки, повідомляє cybersecurity.ru.

Гробниця була виявлена ??поблизу перуанського міста Чіклайо. Вчені говорять, що раніше це місце було найважливішим церемоніальним культурним центром культури Ламбайеке. Представники цієї культури жили вздовж північних кордонів сучасного Перу з 800 до 1375 року нашої ери, поки їх не завоювали сусідні цивілізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли гробницю останнього правителя інків

За словами керівника археологічних розкопок Карлоса Вестера ла Торре, разом з катом в гробниці були виявлені останки декількох жінок, які перед похованням були понівечені в процесі ритуалів, присутніх у даній культурі.

Виявити гробницю в безпосередній близькості від району Чотуна-Чорнанкап вдалося завдяки проведенню там сільськогосподарських робіт. Вчені говорять, що як і зараз, так і в 14 столітті клімат тут сприяв землеробству, а ґрунти були родючими. За оцінками вчених, похованому катові було близько 30 років, а сама гробниця була зведена в кінці 1200 - початку 1300 років нашої ери. Судячи з багатого облаштуванню гробниці, яке включало дорогий посуд, прикраси й мідні ножі, померлий був представником верхнього стану того суспільства.

Біля могили вчені виявили розбиті керамічні та металеві предмети, які повинні були стати пожертвою померлого ката. Інший варіант припускає, що раніше тут була ще одна могила, якої зараз вже немає. За словами вчених, велика кількість ножів в гробниці не обов'язково говорить про професію померлого, ці предмети також можуть говорити про багате прижиттєве становище людини і його статус у суспільстві.

Зараз ви читаєте новину «Перуанські археологи знайшли могилу ката 14 століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути