пʼятниця, 19 квітня 2013 11:51

Новий мінойський палац розповість про побут тамтешніх правителів

Автор: Фото: archae.ru
 

Досі Кноський палац не включений до списку Всесвітньої спадщини Юнеско і це не дивлячись на те що на сьогоднішній день він є найбільшим спорудою (22000 м2) мінойської цивілізації. Який правитель жив у його залах?

Відповідь на це питання археологів повинні дати розкопки нового, меншого за розмірами, але палацу в Сісі. Цей об'єкт знаходиться всього за чотири кілометри від ще одного знаменитого палацу в Малії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місці доленосної битви знайшли шотландський значок у вигляді корони

"Сподіваюся, що завдяки відкриттям, зробленим в Сісі, ми зможемо зрозуміти роль правителя в минойскому суспільстві, і як функціонувала його влада",-  говорить професор Університету Левена і директор бельгійської школи в Афінах Ян Нтрісен.

"З мінойских палаців, на відміну від Месопотамії та Єгипту, у нас є лише кілька зображень правителів. Так само ми не маємо знайдених царських гробниць, в той час як у Єгипті, досить згадати гробницю Тутанхамона".

Результатом останніх п'яти років розкопок в Сісі стало виявлення некрополя, що існував з 2600 по 1750 р. до н.е. повного гробниць, які нагадують будиночки. В них було поховано по кілька чоловік у супроводі дорогих супутніх предметів. У поселенні, яке знаходиться над цим некрополем, виявлені сліди пемзи, що з'явилася там, імовріно, після виверження вулкана Тара.

Зараз ви читаєте новину «Новий мінойський палац розповість про побут тамтешніх правителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути