пʼятниця, 05 лютого 2016 12:30

На Поштовій площі археологи виявили стародавню вулицю

На Поштовій площі археологи виявили стародавню вулицю

Рік тому на Поштовій площі розкопали унікальні знахідки – стародавню вулицю і будову часів Київської Русі. Розкопки тривають досі. Про це повідомляє видання "Газета Сьогодні".

Зараз на об'єкті працює 15 осіб, які ретельно вивчають шари грунту XVI-XVIII століття. І до літа з цим періодом обіцяють розібратися. На розкопках археологи знайшли 4 дитячих поховання і близько 10 дорослих.

У їхніх могилах не було дуже цінних речей, але були знайдені невеликі натільні бронзові та срібні хрести. Це свідчить про те, що вони були християнами. Крім старовинної бруківки, археологи виявили будову періоду Київської Русі.

Серед знайдених експонатів є залізні стріли, ядра, кулі і фрагменти зброї, якою активно торгували в XVII столітті. Знайдена і заклепка від торгового судна, а також близько 70 срібних і мідних монет (польські початку XVIII століття і російські), зараз вони на реставрації. Також археологи знайшли вироби зі скла та кераміки. Серед знахідок є і посуд для зберігання та приготування, і ємності для перевезення вина або олії.

На Поштовій площі археологи знайшли величезну кількість останків тварин, серед яких кістки коней і собак, а при використанні технологій можна визначити тип середньовічних собак. Припускають, що знайдені останки коней, яких продавали в Скандинавію та інші країни Європи.

Зараз ви читаєте новину «На Поштовій площі археологи виявили стародавню вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути