Ексклюзиви
вівторок, 29 вересня 2015 17:30

"Київський Париж" в унікальних фотографіях
5

Фото: Клуб Коренного Киевлянина

Сьогодні вашій увазі пропонуємо унікальні фотографії, які показують, як виглядала нинішня вулиця Городецького у Києві 100 років тому. Тоді ця вулиця називалася Миколаїською.

Вулиця Архітектора Городецького — вулиця у Печерському районі міста Києва, місцевість Садиба Мерінга. Пролягає від вулиці Хрещатик до площі Івана Франка.

Вулиця виникла 1895 року у зв'язку із розплануванням забудови колишнього саду та садиби професора Київського університету Фрідріха Мерінга як одна із новопрокладених вулиць, під назвою Миколаївська, яку отримала на честь імператора Миколи ІІ.

У березні 1919 року отримала назву вулиця Маркса, у вересні 1919 року вулиці повернено попередню назву, з січня 1920 року — вулиця Карла Маркса. Цю назву підтверджено 1944 року (під час німецької окупації міста у 1941–1943 роках вулиця знову мала назву Миколаївська).

Сучасну назву вулиця отримала 1996 року — на відзнаку ролі Владислава Городецького у формуванні архітектурного обличчя цієї частинки міста.

Зараз ви читаєте новину «"Київський Париж" в унікальних фотографіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути