вівторок, 01 березня 2016 18:04

Які таємниці приховує Долина Смерті
6

Фото: http://www.ancient-origins.net/

Долина Смерті знаходиться в південній частині Каліфорні на кордоні з Невадою, що в Сполучених Штатах. Довжина приблизно з півночі на південь 95 миль (153 км) і 25 миль (40 км) в ширину. Вражаючі гірські породи відображають значний вік геологічних катаклізмів Землі. Назва місця (мабуть, через загибель золотошукачів) може викликати в уяві кілька образів, але фактичним є візуальний вплив : скелі, що ніби пофарбовані в червоні, помаранчеві, жовті, золоті кольори майорять в білих, жовтих піщаних дюнах. Це жорстка і безплідна, але, звичайно, барвиста земля. Про це повідомляє Ancient-Origins.

Люди населяли цей віддалений регіон близько 9 тисяч років тому, коли холодний клімат створив тут невелике озеро. Зрештою, з потеплінням озеро висохло близько 2000 років тому. Єдиним свідченням цього древнього озера сьогодні є те, що можна назвати великою калюжею, що є найнижчою точкою в Сполучених Штатах. Хоча регіон виглядає сьогодні негостинним , але був відомий як міфічне місце, де "історії починаються і закінчуються" (відповідно до індіанських вірувань).

Шаманські наземні маркування Долини Смерті, як правило, знаходяться у віддалених частинах цього вже і так віддаленого регіону. Вони мали ритуальні і магічні функції, залишені, ймовірно, предками піма і шошонів. Вони є крихкими, так що їх точне місцезнаходження не афішується. Справді, лише деякі археологи відвідували їх, але тільки в рідкісних випадках. Маркування приймають різні форми - ритуальні шляхи, святині, подряпини землі і дивні звивисті лінії на скелях.

Найзагадковішою з усіх шаманських святинь в долині є написи на землі або викладення камінням написів. Такі характеристики відомі під загальною назвою "геогліфи". В основному вони показують абстрактні візерунки, але деякі з них, здається, зображують міфічні істоти. Одна з думок пропонує, що лінії викладенні камінням допомагали подорожнім.

З іншої строни, відомо з етнології, що аж до 19-го століття, індійські шамани в Долині Смерті викладували каміння, щоб чарівним чином створити кордон, віртуальну перешкоду, поки шаман не промовив заклинання.

Було помічено також , що кордони з каміння були поруч берега колишнього дрібного озера, і тому, можливо, вони представляють собою спроби зупинити зростаючу посушливість.

Зараз ви читаєте новину «Які таємниці приховує Долина Смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути