вівторок, 21 липня 2015 13:06

Як розважалися перші американські мільйонери 150 років тому - ретро фотографії
16

Розкішний особняк Вандербільта на П'ятій авеню
Фото: www.kulturologia.ru
Костюмований бал у Вандербільта. Нью-Йорк, 1883
Погляд світської левиці
Cхідні мотиви
Загадковий образ

Кінець 19 століття став золотою епохою в житті Нью-Йорка, часом, коли перші американські мільйонери збудували розкішні вілли і особняки. Тоді й і "виросла" П'ята авеню в центрі Манхеттена, одна з найбільш респектабельних вулиць у світі.

Улюбленою розвагою еліти того часу були костюмовані бали, найкращий з яких відбувся в 1883 році у будинку відомого підприємця Вандербільта. Запрошення отримали всі багатії Нью-Йорка, крім сімейства Астор. Причина була простою: складаючи перший список з 400 найвпливовіших людей США, місіс Астор проігнорувала Вандербільта, той, у свою чергу, обійшов увагою спадкоємців найбільшого німецького промисловця. Щоб побувати на балу у Вандербільта, Астор довелося приїхати до нього в особняк і засвідчити свою повагу.

Фантазія бомонду, що збирався у Вільяма Кіссема Вандербільта (онука Корнеліуса Вандербільта, найбагатшого "пароплавно-паровозного" магната) не знала меж. Пірати, цигани, скоморохи, східні красуні і єгипетські жриці - кого тільки не було на цьому маскараді. На бал обов'язково запрошувався фотограф, щоб зафіксувати незвичайні наряди.

Бал починався о 22:00, за деякими відомостями, до цього часу на П'ятій авеню зібралося понад 1200 світських левиць у своїх екіпажах. За порядком у цій штовханині стежила поліція.

Зараз ви читаєте новину «Як розважалися перші американські мільйонери 150 років тому - ретро фотографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути