середа, 02 липня 2014 15:20

Ідея "Євробачення" з'єднала багато країн у велику мережу 60 років тому

Автор: esckaz.com
 

60 років тому цього дня було засновано пісенний конкурс "Євробачення".

Коли зруйнована Другою Світовою Війною Європа все ще відбудовувалася, в Європейському Телерадіомовному Союзі з'явилася ідея створити міжнародний пісенний конкурс, де б усі країни брали участь в єдиній телевізійній програмі, яка транслювалася б одночасно в усіх країнах, що є членами Союзу.

2 липня 1954 року розпочала роботу Міжнародна організація телебачення - Євробачення.

Пропозиція народилася під час зустрічі ЄТС в Монако, в одного з його співробітників - швейцарця Марселя Безансона. За модель змагання було взято Пісенний Фестиваль Санремо, що проводився в Італії.

Ця ідея була також сміливим технологічним експериментом: в ті дні це було дуже амбітним проєктом - з'єднати разом багато країн у велику мережу для трансляції на широкій території. Супутникове телебачення ще не існувало і Мережа Євробачення користувалася наземною мікрохвильовою мережею.

Перший Конкурс пройшов 24 травня 1956 року в місті Луґано, Швейцарія. В ньому взяли участь сім країн, кожна з яких представила по дві пісні.

Але вже з 1957 року ввели обмеження - одна пісня від кожної країни-учасника. Першим переможцем Євробачення 1956 року стала Швейцарія, яку представляла Ліз Ассія з піснею "Refrain".

Зараз ви читаєте новину «Ідея "Євробачення" з'єднала багато країн у велику мережу 60 років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути