вівторок, 27 жовтня 2015 10:30

Грецькі археологи дослідили храм Асклепія

Міністерство культури Греції повідомило, що археологи завершили перший сезон досліджень храму бога медицини Асклепія, знайденого у Фенеосі, в околицях Коринфа. Як показують знахідки, святилище в цьому місці було ще в IV столітті до н.е. Основна частина знайдених споруд належить до II століття до н.е.

Автор: Greek Ministry of Culture
 

У головному приміщенні храму збереглися п'єдестали, де, згідно з написами, раніше стояли скульптури бога Асклепія, його дочки і Гігіеї, зроблені афінським скульптором Атталом. Асклепій зображений сидячи, а розміри скульптури втричі перевищували зріст людини. У центрі залу на підлозі вчені знайшли  мозаїки з геометричними орнаментом.

У кімнаті на північ від головного залу також були встановлені статуї. Перед ними розташовувався мармуровий вівтар. Була обстежена і кімната на південь від головного залу, але її функція залишається незрозумілою. Дослідили і двір храму, де, зокрема, знайшли скульптурні левові голови, що прикрашали жолоби для стоку води.

Автор: Greek Ministry of Culture
  Голова статуї, знайдена в храмі
Голова статуї, знайдена в храмі

Учені говорять, що храм був зруйнований у I столітті нашої ери під час землетрусу. Потім його відновили і перетворили на місце культу римських імператорів.

Зараз ви читаєте новину «Грецькі археологи дослідили храм Асклепія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути