середа, 22 жовтня 2014 11:28

Безголовий сфінкс з Амфіполя нарешті знайшов голову

Автор: greece.greekreporter.com
  Голова сфінкса
Голова сфінкса

Археологи, які розкопують некрополь Амфіполя, повідомляють, що нарешті вдалося знайти голову сфінкса на варті. Як виявилося, вона перебувала всередині третьої камери.

Голова була знайдені на глибині 15 сантиметрів в середні мармурового порогу. У тій же камері були знайдені і крила Сфінкса.

Голова сфінкса збережена майже повністю, має лише мінімальні ушкодження на носі. Її висота становить 60 сантиметрів і вона належала правому сфінксові. Голова виготовлена з мармуру, має кучеряве волосся, яке було пофарбоване у червоний колір.

Міністерство культури Греції у прес-релізі повідомляє, що археологічні розкопки триватимуть і далі. Найближчим часом науковці планують видалити прилеглі вапняки з гробниці, щоб показати ворота громадськості.

Нагадаємо, що Амфіполь - давньогрецький поліс у сучасній грецькій області Східна Македонія та Фракія на узбережжі Егейського моря. У вересні 2010 року на ділянці античного Амфіполя грецькі археологи розпочали розкопки кургана Каста, в якому могли бути поховані дружина Олександра Македонського Роксана та їхній спільний син. Після смерті Олександра Роксана перебувала у вигнанні в районі Амфіполя, про що свідчать стародавні джерела.

Автор: greece.greekreporter.com
  Сфінкси з Амфіполя
Сфінкси з Амфіполя

Зараз ви читаєте новину «Безголовий сфінкс з Амфіполя нарешті знайшов голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути