пʼятниця, 25 липня 2014 15:00

34 роки тому зупинилося серце Володимира Висоцького

34 роки тому цього дня помер великий актор, поет і співак Володимир Висоцький.

Автор: uk.wikipedia.org
  Володимир Семенович Висоцький
Володимир Семенович Висоцький

Володимир Висоцький народився в Москві 25 січня 1938 року. Рідний батько Володимира пішов з сім'ї, коли тривала Друга світова війна.

Після цього мати вдруге вийшла заміж, але стосунки з вітчимом у Володимира Висоцького не склалися. За деякий час після другого заміжжя матері він пішов жити до батька.

Три роки Володимир разом з новою родиною батька жив у Німеччині, а потім знову повернувся до Москви.

У 1955 році Володимир Висоцький вступив до Московського інженерно-будівельного інституту. Однак перспектива стати інженером не надто приваблювала хлопця, тому він покинув навчання і вступив до МХАТ.

Через 4 роки Володимир Висоцький зіграв свою першу роль у фільмі — це була картина "Однолітки". У 1959 році на сцені студентського клубу МДУ прозвучали перші пісні Висоцького.

За своє життя Володимир Висоцький зіграв близько 30 ролей в кіно. Його найвідоміші фільми — "Вертикаль", "Небезпечні гастролі", "Дон Жуан", "Единственная", "Розповідь про те, як цар Петро арапа женив".

Найголовнішою роллю в його житті стала роль Гліба Жеглова у телесеріалі "Місце зустрічі змінити не можна".

Володимир Висоцький грав в театрі на Таганці, написав і виконав майже 700 пісень. Його музика була неймовірно популярною і залишається такою дотепер. Висоцького обожнювали за глибокий сенс його пісень і неймовірну енергетику, якою він надихав людей.

Третьою дружиною та музою Висоцького стала Марина Владі. Борючись з режимом, Володимир Висоцький захопився алкоголем і наркотиками. Це згодом і вбило його.

Помер артист 25 липня 1980 року о 4:10 ранку у своїй квартирі. Висоцький не впорався із власним ритмом життя, не витримало серце.

28 липня 1980 року Висоцького ховала, здавалося, вся Москва, хоча офіційного повідомлення про смерть не було — в цей час проходила московська Олімпіада. Тільки над віконцем театральної каси було вивішене скромне оголошення: "Помер актор Володимир Висоцький".

Зараз ви читаєте новину «34 роки тому зупинилося серце Володимира Висоцького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути