пʼятниця, 13 лютого 2015 18:35

100 років тому на Антарктиді грали в футбол - ретро фото
16

У жовтні 1914 року, через кілька місяців після початку Першої світової війни, дослідник сер Шаклтон зібрав експедицію в Антарктиду, до складу якої увійшов фотограф Френк Херлі. Група з 27 осіб з 69 їздовими собаками вирушила в подорож зі столиці Аргентини Буенос-Айреса на судні під назвою Endurance («Витривалість»).
Фото: bigpicture.ru
Дослідники мали намір вперше перетнути пішки вже відкритий Південний полюс.
Проте їх корабель так і не досяг призначеної мети, потрапивши в крижану пастку, а його команді довелося залишити судно і спорудити намети неподалік від Endurance. Мандрівники опинилися в повній ізоляції, в ті часи не існувало ні вертольотів, ні кораблів, ні інший рятувальної техніки, щоб прийти їм на допомогу.
У льодовиках Антарктики, 1914 рік.
Незважаючи ні на що, фанатично відданий своїй справі Френк продовжував фотографувати.

У жовтні 1914 року, через кілька місяців після початку Першої світової війни, дослідник сер Шаклтон зібрав експедицію в Антарктиду, до складу якої увійшов фотограф Френк Херлі.

Джеймс Френсіс Херлі (James Francis Hurley), відомий під ім'ям Френк Херлі (Frank Hurley), - найвідоміший австралійський фотограф і шукач пригод першої половини XX століття. Його кар'єра почалася в 1910-х роках під час експедиції до Антарктиди, де він показав себе "воїном з камерою, готовим піти куди завгодно і винести будь-які позбавлення, аби отримати гарний знімок."

Зараз ви читаєте новину «100 років тому на Антарктиді грали в футбол - ретро фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути