середа, 28 листопада 2012 15:13

Верблюди, піраміди й бедуїни: що фотографували мандрівники у Єгипті 100 років тому?
15

З 1860 року, мандрівники могли вирушати в організовані тури на Близький Схід
Фото: Фото: lacruax.com
Колекція фотографій знаходиться в Бруклінському музеї і є захоплюючою подорожжю в Єгипет на 100 років назад
У 19 столітті жінка єгиптянка грала важливу роль не лише в сімейному житті, але і в економічному. Жінки, представниці вищого класу часто керували сімейними фінансами, а жінки середнього і нижчого класу могли брати участь в торговельних угодах і інших ділових стосунках. За такі права жінки часто вимушені були боротися. Вони зверталися до суду і в більшості випадків вигравали
В той час, як верблюди на цій фотографії виглядають цілком щасливими і посміхаються для камери, їх вершники виглядають не так щасливо. Двоє чоловіків, показані тут – араби на шляху в Сакарі – на південь від Каїра. Їх вид транспорту, верблюд, – використовувався в Єгипті упродовж віків
Більшість дітей в Єгипті не відвідувала школу в 19 -му столітті (і значною мірою, в першій половині 20-го століття)

На цих фотографіях 1900-х років представлені усі невід'ємні елементи Єгипту: піраміди, верблюди, сфінкси і безкрайні простори піску. 20 століття фактично ознаменувало відкриття Єгипту Заходу.

Прокладені в той час залізниці везли в Єгипет безліч єгиптологів, художників, істориків, мисливців за скарбами і просто цікавих туристів. З 1860 року, мандрівники могли вирушати в організовані тури на Близький Схід.

Ті, хто не мав можливості потрапити в Північну Африку 19 століття, мали можливість насолодитися чаклунством цієї країни завдяки фотографіям, які збереглися. Колекція фотографій знаходиться в Бруклінському музеї і є захоплюючою подорожжю в Єгипет 100 років тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мумію цариці Хапшетсут сховали від її зятя

Найпопулярнішими були зображення побуту, зокрема, місцевих жінок. У 19 столітті жінка єгиптянка грала важливу роль не лише в сімейному житті, але і в економічному. Жінки, представниці вищого класу часто керували сімейними фінансами, а жінки середнього і нижчого класів могли брати участь в торговельних угодах й інших ділових відносинах. За такі права жінки часто вимушені були боротися. Вони зверталися до суду і в більшості випадків вигравали.

В той час, як верблюди на фото виглядають цілком щасливими і посміхаються для камери, їх вершники не здаються щасливими. Двоє чоловіків, показані тут – араби на шляху в Сакарі – на південь від Каїра. Їх вид транспорту, верблюд, – використовувався в Єгипті упродовж віків.

Іншою стороною зацікавлення була архітектура, стародавні пам'ятки та пейзажі. Бачимо гробниці халіфів, які  вважаються одними з кращих прикладів середньовічної мусульманської архітектури. До пірамід в Гізі також з'їжджалися багато художників, щоб зобразити унікальну архітектуру. Однак, звичайні єгипетські житлові квартали також зачаровували мандрівників.

Зараз ви читаєте новину «Верблюди, піраміди й бедуїни: що фотографували мандрівники у Єгипті 100 років тому?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути