вівторок, 12 лютого 2013 17:34

Ейвбері-хендж визнали найбільшим у Європі зібранням каменів
8

Фото: Фото: Matt Cardy/Getty Images

За 30 кілометрів від Стоунхенджа знаходиться село Ейвбері, поля навколо неї близько 5 тисяч років тому розкреслити колами з гігантських каменів і алей.

Ейвбері-хендж - одна з найстаріших і найбільших мегалітичних пам'яток Європи. Він розташований на території англійського графства Уілтшир і датується 2600 роком до н.е. Хоча Ейвбері-хендж менш популярний, ніж Стоунхендж, проте за своїми розмірами набагато перевершує його. Діаметр Ейвбері-хенджа - 4 милі, він займає територію близько 11,5 тисячі гектарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Швейцарії фермер на полі знайшов перший мегаліт

До складу Ейвбері-хенджа входить кам'яне коло кромлех, залишки двох кам'яних алей - Уест Кеннет-авеню і Бекхемптон-авеню, а також таємничі кола всередині і в Святилищі, піраміда Сілбері-хілл - штучний курган, і Уест Кеннет Лонг-Барроу - довгий курган.

Численних туристів приваблює це магічне місце не тільки древніми спорудами епохи неоліту, але й появою аномальних кіл на полях.

Провідний британський журнал подорожей нещодавно назвав колекцію каменів Ейвбері-хенджа найбільшою в Європі і другим кращим об'єктом світової спадщини. За впізнаваністю пам'ятка випередила Долину Царів у Єгипті, Тадж-Махал в Індії і в Заборонене Місто в Китаї.

Зараз ви читаєте новину «Ейвбері-хендж визнали найбільшим у Європі зібранням каменів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути