четвер, 02 липня 2015 20:15

Спецтема: Допомога пораненим в АТО

Віктору Андрійчуку вибухом міни відірвало руку

21-річний Віктор Андрійчук від вибуху міни втратив ліву руку, а ліва нога та стегно важко пошкоджені. Боєць служив у 11 батальйоні "Київська Русь". Поранення отримав в районі Донецького аеропорту. Бойовики обстрілювали український підрозділ з танків і гаубиць.

Автор: hromadskeradio.org
 

Віктор з селища Гаврилівка Вишгородського району на Київщині. Після Майдану пішов добровольцем на фронт. Повідомляє "Громадське радіо".

"Спочатку нас накрили артилерією 152-мілімітровою. САУ або гаубиці. Після чого почався штурм піхоти і обстріли з протитанкової зброї, саме СПГ і РПГ, також ПТУРів. На момент коли мене поранило мене просто відкинуло в сторону, я був при свідомості. Після чого мене відтягнули в більш безпечне місце і надали першу медичну допомогу. Ампутована ліва рука до ліктя і перелом лівої ноги в двох місцях, також частково роздроблена з лівої сторони тазова кістка. Часткові опіки, уламкові проникаючи поранення і зламана ключиця", - розповідає Віктор.

Боєць лікується у Київському військовому госпіталі. З ним мама Оксана Вікторівна та 10-річний брат Максим.

Автор: hromadskeradio.org
 

"Він в сільській школі вчився, після школи трошки працював на Гаврилівській птахофабриці, потім армія. Дома завжди допомагав мені у всьому. Він міг і їсти зварить. Там він варив також їсти для хлопців. Нам сказали зараз їде загоєння рваних ран, а потім буде другий етап – кості. Апарат Єлізарова зараз, але не знаємо як буде з бедром, мова йшла про те, щоб робити на стегні операцію в Німеччині", - розповідає Оксана Вікторівна.

Реквізити для допомоги:
Картка ПриватБанку № 5211 5374 4862 6916 на ім'я Віктора Андрійчука.
З мамою українського героя можна зв'язатися за телефоном 097 678 2160.

Зараз ви читаєте новину «Віктору Андрійчуку вибухом міни відірвало руку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути