четвер, 18 грудня 2014 19:05

У 11-річного Романа Голована передлейкемія

У 11-річного Романа Голована передлейкемія

У Ромчика Голована рідкісна для дітей хвороба – мієлодиспластичний синдром, або передлейкемія. Хіміотерапією ця хвороба майже не лікується. Допомогти може пересадка кісткового мозку від неспорідненого донора. Рому готові лікувати в італійській клініці в Пізі, він чекає на пересадку вже більше року. Повідомляє "Українська біржа благодійності".

Рома хворіє з літа 2013 року. Коли його батьки помітили на тілі хлопчика перші синці, то подумали, що Рому просто б'ють у школі. Але Рома не бився, він захворів на хворобу, яка найчастіше зустрічається у літніх людей.

Цю хворобу складно лікувати. Хіміотерапія з використанням звичайних цитостатиків малоефективна і не призводить до довготривалої ремісії. Рома в ремісію і не входить. Йому потрібна пересадка кісткового мозку. Його підтримують гормональними препаратами, які дозволяють блокувати агресивний розвиток хвороби. Розвиток цієї хвороби – це гострий мієлоїдний лейкоз і все одно – пересадка кісткового мозку. Через гормони Рома набрав зайвих 10 кілограмів. Тому Ромі майже не допомагають – навіть незважаючи на кілька сюжетів на телебаченні на рахунку у батька Роми за більш ніж півроку з'явилося лише 17 тисяч євро, із яких 5 тисяч євро вже відправлено на типування крові в Пізу. Ще треба зібрати 100 тисяч євро.

Реквізити для допомоги:

МБФ "Українська Біржа Благодійності"
ЕДРПОУ 38005762
Р/р 2600630669802
МФО 305749 м. Київ
Центральне відділення
ПАТ "Банк Кредит Дніпро"
Призначення платежу: благодійна допомога проект "Мовчазний хлопчик".

Зараз ви читаєте новину «У 11-річного Романа Голована передлейкемія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути