вівторок, 13 травня 2014 20:20

Митців Павла Юрова та Дениса Грищука майже три тижні тримають заручниками у Слов'янську

  Павло Юров
Павло Юров

Із 25 квітня театральний режисер 34-річний Павло Юров та художник 29-річний Денис Грищук перебувають у полоні бойовиків у Слов'янську на Донеччині. Рідні не можуть визволити їх, міліція не реагує на звернення. Бойовики не виходять на контакт.

Зв'язок із чоловіками обірвався, коли виїжджали потягом із Донецька у Київ. Є інформація, що їх тримають заручниками у Слов'янську представники Донецької народної республіки.
"Ми звернулися у МВС, СБУ та до міністра культури. Результатів поки що немає, - розповідає київська актриса Анастасія Касілова. - Є підтвердження місцевих журналістів і тих, хто сидів разом із Павлом та Денисом, що вони у Слов'янську. Підтвердив це і самопроголошений мер Слов'янська Пономарьов".

  Денис Грищук
Денис Грищук

Із відкритими листами про звільнення митців до представників ДНР звернулися російські актори, драматурги та режисери. Зокрема, Олег Табаков, Олександр Калягін, Євген Миронов, Михайло Пореченков, Ксенія Раппопорт.

Павло Юров - лауреат премії "Київська пектораль-2011", керівник проекту Дрампортал. Родом із Антрацита Луганської області. Не входить у жодну політсилу. Його товариш Денис Грищук художник із Донецька. Теж не партійний. Обоє живуть і працюють у столиці.

Зараз ви читаєте новину «Митців Павла Юрова та Дениса Грищука майже три тижні тримають заручниками у Слов'янську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути