четвер, 20 листопада 2014 14:19

Роман Янчевський після поранень частково втратив зір та слух

Роман Янчевський після поранень частково втратив зір та слух
Роман Янчевський

19-річний волинянин Роман Янчевський їхав на своїй бойовій машині на зачистку у зоні АТО, коли в нього тричі влучили з гранатомета. Зараз боєць у київському військовому госпіталі з численними травмами. У тілі досі є осколки. Після лікування Роман має пройти довгий курс реабілітації. Повідомляє "ТСН".

Контужений, з важким осколковим пораненням шиї Роман Янчевський ще намагався відвести машину, щоб врятувати своїх побратимів. Боєць устиг вибігти з машини, зняти бронежилет та одяг, що горіли. Більше нічого не пам'ятає. Далі хлопця відправили до Харкова, звідти до Києва.

Отямився хлопець в реанімації. Він уже почав підійматися з ліжка і навіть відвідує інших поранених. Хоча й ходить після контузії Роман іще не впевнено. Зовні може здатися, що він здоровий. Утім уся його спина і голова в осколках. Їх досі витягають із тіла бійця. У шиї зяє глибока рана від розірваної гранати. Опіки. Роман не бачить лівим оком, там теж застряг осколок, і майже не чує.

Свій 20 день народження Роман відсвяткував на лікарняному ліжку. Із батьком і волонтерами. Вони допомагають хлопцеві. Волонтер Наталя щодня приходить до бійця. Розповідає - незважаючи на тяжке поранення і юний вік хлопець не скаржиться і мужньо переносить біль. Видужувати Роман буде ще довго. Волинянин Янчевський і досі перебуває в шоковому стані після поранення. Із рідних у хлопця тільки батько й сестра.

Реквізити для допомоги:
Картка ПриватБанку № 4149 4978 1805 1155 Янчевський Роман Юрійович.

Зараз ви читаєте новину «Роман Янчевський після поранень частково втратив зір та слух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути