середа, 19 листопада 2014 09:40

Куля пробила бронежилет Віктора Соколовського та вийшла через бік

Куля пробила бронежилет Віктора Соколовського та вийшла через бік

35-річний водій з Києва Віктор Соколовський потребує допомоги. Боєць 128-ї бригади на початку осені разом із ще дванадцятьма побратимами потрапив у засідку бойовиків під Станицею Луганською. Куля снайпера пробила бронежилет Віктора, осколки від гранат пошматували тіло. Повідомляє "ТСН".

Військова колона була розстріляна майже впритул. Ворог зайшов з тилу, вже за мить військовий "Урал" перекинуло вибухом і почався бій. Поранений Віктор лежав у кільці ворога, доки до нього не пробрався товариш і не вколов антишоковий препарат.
"Кульове поранення в спину. Мій бронежилет повністю пошматувало. Бронебійними стріляли – в них хороші патрони, кулі хороші. Один "двохсотий" і я "трьохсотий" з боя вийшли", - розповів сам боєць.
Соколовський лежить у лікарні вже третій місяць. У нього зламані ребра, розтрощене стегно, відірваний палець правої руки, забій серця, осколки в обидвох стопах. Куля снайпера зайшла Віктору у спину, розірвала легеню, пройшла в сантиметрі від серця, та вийшла через лівий бік. Через поранення в його плечі утворилася аневризма, яка загрожує життю.


"У мене постійно біль у руці. Через те, що зачепило нерви, вона не працює – пальці не згинаються. Лікарі бояться за цю аневризму і хочуть її видалити. Але це ризикована операція, бо та може відірватися і піти по судинах", - розповів поранений боєць.

Попри власне лихо, Віктор постійно переживає за своїх хлопців, які зараз стоять під Дебальцевим, та через своє невчасне поранення. І зізнається, що вже мріє повернутися на передову. Зараз чоловік чекає на операцію. Після видалення аневризми можлива ще одна – зшиватимуть нерви у плечі, аби запрацювала рука. По цьому буде як мінімум річна реабілітація. Грошей на неї родина Соколовських не має. Дружина бійця працює на пошті. Зараз вона фактично сама виховує 10-річну доньку. Саме тому родина й звернулася по допомогу.

Реквізити для допомоги:
картка ПриватБанку № 4149 4978 2507 8324. Отримувач: Віктор Соколовський.

 

Зараз ви читаєте новину «Куля пробила бронежилет Віктора Соколовського та вийшла через бік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути