субота, 13 червня 2015 14:28

Спецтема: Допомога пораненим в АТО

Кулеметник Володимир Супруненко травмував хребет під Дебальцево
4

30-річний Володимир Супруненко із Коростеня на Житомирщині 24 лютого 2015 року потрапив під артилерійський обстріл біля Дебальцево. Служив кулеметником 13-го батальйону 95-ї аеромобільної бригади. Отримав важку травму хребта. На лікування і проведення операції по встановленню пластини-імплантанта потрібно близько 200 тисяч гривень.

Володимир працював зварювальником на Користенському щебеневому заводі. З дружиною Іриною мають 11-річну Надію та 1,5-річну Даринку. Мобілізований під час третьої хвилі мобілізації, на початку осені. Боєць лікується у Вінницькому військовому госпіталі.

"Воював під Волновахою. Від 16 лютого стояли біля Дебальцево. Коли Порошенко провів переговори, то дали команду виводити важку техніку, а сепаратисти навпаки почали атакувати. В день поранення був у групі солдат, яких відправили на зачистку. Поїхали два БТРи і саушка. Зустріли нашу розвідку. Вони кажуть: куди ви їдете попереду 15 танків сепаратистів. Тільки це дізнались, біля нас розриваються снаряди. Я сидів на БТРі з кулеметом. Вдарила сильна хвиля і я більш нічого не пам'ятаю", - розповів кореспонденту Gazeta.ua Володимир Супруненко.

Від ударної хвилі у солдата зламано три хребці. Із поля бою його доставили в госпіталь до Харкова.

"Кілька днів як перевели із травматологічного відділення у гастроентерологічне. Чекаю коли комісують. Найбільше хочу щоб відновили ногу. Ходжу з паличкою, але дуже важко, німіє. Щоб нормально ходити, треба вставити пластину в хребет. Тоді хрящі будуть зростатись. Зараз вони там вільно хитаються. Ще виявили цукровий діабет і проблеми з шлунком, то роблю аналізи і теж треба лікуватись. Тому допомога потрібна, але якось дуже незручно. Переживаю, бо маю гіркий досвід збору грошей на картку волонтерами. Шахраї якимось чином зняли 4 тисячі. Я ту картку заблокував. Після комісації держава може щось і буде допомагати, але є такі препарати, які треба самому шукати", - каже боєць.

Реквізити для допомоги:
Картка ПриватБанк № 4405 8826 0029 5467 Супруненко Ірина Степанівна (дружина бійця).

Зараз ви читаєте новину «Кулеметник Володимир Супруненко травмував хребет під Дебальцево». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути