вівторок, 18 листопада 2014 11:27

Десантнику Олександру Підкопаному медики обіцяють відновити відірвану "Градом" п'яту

Десантнику Олександру Підкопаному медики обіцяють відновити відірвану "Градом" п'яту

Олександр Підкований отримав поранення, коли бойовики обстріляли із "Граду" колону, в якій він їхав. Десантника поранило осколком у п'яту. Щоб врятувати ногу молодому хлопцю зробили 17 операцій. Втім, п'яту не зберегли. Медики кажуть, що треба імплант, який коштує біля 250 тисяч гривень. Повідомляє "ТСН".


Десантник Олександр Підкопаний віз продукти, боєприпаси та паливо на блок пост. На зворотному шляху в районі Дебальцево їх колону обстріляли з "Градів". Олександр розповідає - його контуженого, без свідомості з палаючої машини витягли товариші. Першу допомогу надали на місці. Потім на машині доправили в Алчевськ, звідти до Харкова, з Харкова до Києва. Ногу 25-річному десантникові залишили. Втім п'яту Олександру довелося частково ампутувати.

В Україні є клініка і лікарі, які можуть виростити Сашку п'яту з його власних клітин.
"Беруться алогенні клітини, береться ділянку кістки, ділянку підшкірно-жирової клітковини, ділянку кісткового мозку. Відбувається вирощування ділянки кістки, потім йде її підсадка. Даний комплекс заходів досить таки дорогий - 200-250 тисяч гривень", - розповідає головний лікар.

Операцію по вирощуванню п'яткової кістки і сухожиль Олександру проводитимуть у декілька етапів. Вся процедура розтягнеться більш ніж на півроку. Після - тривала реабілітація. Поруч з Олександром весь час знаходиться мама. Через хвилювання за сина перенесла інсульт. Тепер переживає, де взяти гроші на дорогу операцію, щоб здійснити мрію Сашка повернутися до армії.

Реквізити для допомоги:
ПриватБанк Номер картки: 5168 7572 7978 4203 Отримувач: Підкопаний Олександр Петрович.

Зараз ви читаєте новину «Десантнику Олександру Підкопаному медики обіцяють відновити відірвану "Градом" п'яту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути